> > Nieuw station voor Nijmegen Goffert

Nieuw station voor Nijmegen Goffert

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-03-2013 - ProRail, de gemeente Nijmegen en de Stadsregio Arnhem Nijmegen tekenen op 29 maart de projectovereenkomst voor de realisatie van Station Nijmegen Goffert.

In de overeenkomst leggen ProRail, de gemeente Nijmegen en de Stadsregio Arnhem Nijmegen de afspraken vast over de rolverdeling tijdens de bouw van het station en het beheer van het station na de oplevering. Een tweede contract dat wordt getekend is de zogenaamde ‘bedieningsovereenkomst’. Hierin komen de stadsregio en vervoerder NS overeen dat station Nijmegen Goffert vanaf de opening wordt bediend.

De halte wordt gerealiseerd ter hoogte van de Neerbosscheweg, tussen de Goffert en Neerbosch-Oost. Het station is ontworpen door architecten Paul van der Ree en Peter Heideman van studioSK, Movares, waarbij Grontmij verantwoordelijk is voor de constructieve en bouwkundige uitwerking.

De totale kosten van het station bedragen naar verwachting maximaal 13,5 miljoen euro. De stadsregio heeft 12,5 miljoen voor het station gereserveerd en de gemeente 1 miljoen euro. Dit bedrag wordt pas aangewend als het station duurder uitvalt dan 12,5 miljoen euro.

Eind 2014 stoppen de eerste treinen op station Nijmegen Goffert.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook