> > Start bouw Busan Cinema Center Coop Himmelb(l)au

Start bouw Busan Cinema Center Coop Himmelb(l)au

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

29-09-2008 - Op 2 oktober is de officiële start van de bouw van het Busan Cinema Centrum in Zuid Korea. Hur Nam-sik (burgemeester van Busan), Yu In-Chon (Minister van Cultuur, Sport en Tourisme) en Wolf D. Prix (hoofdontwerper en mede-oprichter van Coop Himmelb(l)au) zullen tijdens de steenlegging op het bouwterrein in Pusan aanwezig zijn.

Het Busan Cinema Center, een ontwerp van Coop Himmelb(l)au. Impressies van het ontwerp door ISOCHROM.com.

Gelijktijdig met de opening van het dertiende International Film Festival van Busan zal de eerste steen van de fundering voor het Busan Cinema Center worden gelegd. Het ontwerp met zijn 85 meter overhellende dak schept een stedelijke openbare ruimte. Het vormt na BMW Welt in München het een na grootste gebouw van Coop Himmelb(l)au. Het is het eerste gebouw in aanbouw in Korea van het Oostenrijkse ontwerpbureau.

"Het dak als symbool en handtekening voor activiteit is een van de thema's waar ons team aan heeft gewerkt in de voorbije jaren", zegt Wolf D. Prix. "Ons streven om de zwaartekracht te trotseren bereikte een nieuw keerpunt door het ontwerpen van een van de grootste dakliggers in onze ontwerpgeschiedenis die eigenlijk nooit de grond raakt. De verbinding ontstaat alleen door de opkomst van het landschap".

Het Busan Cinema Center en de thuishaven van het Pusan International Film Festival (PIFF) suggereert een nieuwe kruising tussen de openbare ruimte, culturele programma's, amusement, techniek en architectuur door het maken van levendige oriëntatiepunten in het stedelijke landschap. De dakelementen worden voorzien van LED verlichting.

Het project beschikt over een openluchtbioscoop met 4.000 zitplaatsen, evenementenruimte, studio's, kantoren en een congrescentrum voor het PIFF. Een multi-functioneel theater met 1.000 zitplaatsen voor musicals, concerten en films is het hart van de "CineMountain", een commerciële bioscoop met vier schermen. Het grote uitkragende dak beschut de bezoekers van de evenementen. In het dak zelf komt een eersteklas restaurant.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook