> > Anne Frankschool van Mecanoo geopend

Anne Frankschool van Mecanoo geopend

23-04-2013 - Gisteren is de openbare Anne Frankschool in Utrecht feestelijk geopend. Tijdens de officiële opening kreeg de Anne Frankschool de tweejaarlijkse Milieuprijs van de gemeente Utrecht, vanwege de bijzondere toepassing van hout en het lage energieverbruik.

De school, die is ontworpen door Mecanoo architecten, heeft 12 lokalen, vroeg- en voorschoolse educatie, kinderopvang en een gymzaal. Deze gymzaal ligt centraal in het gebouw met aan weerszijden een patio, een voor de onderbouw en een voor de middenbouw.

Alle wanden, vloeren en plafonds van de school zijn gemaakt van hout. Dit zogenaamde kruislaaghout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk. Het interieur is volledig geïntegreerd in dit houten casco. Balies, trappen, open- en dichte kasten en de werkplekjes van de leerlingen vormen een geheel met het gebouw. Het hout is niet alleen esthetisch, maar heeft grote bouwfysische voordelen: het werkt vochtregulerend, warmteobserberend en is isolerend. Natuurlijke ventilatie, goede akoestiek en veel ramen en daklichten maken van de Anne Frankschool een aangenaam en licht onderwijsgebouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook