> > NL Architects ontwerpt entree Den Haag HS

NL Architects ontwerpt entree Den Haag HS

09-04-2013 - NL Architects heeft van Bureau Spoor­bouwmeester de opdracht gekregen om een nieuwe entree voor station Den Haag Hollands Spoor te ontwerpen.

Het postperron wordt afgebroken. Dit biedt ruimte voor een nieuwe entree aan de zuidzijde aan de Waldorpstraat. Hiervoor wordt de voetgangerstunnel onder het station verlengd. Onderdeel van het programma zijn de inrichting van de openbare ruimte, nieuwe voorzieningen voor commercie en een fietsenstalling.

Het monumentale station Hollands Spoor is onderdeel van De Collectie, een lijst met 50 bijzondere stations in Nederland. Het perrongebouw en de kap zijn in 2010 grondig gerenoveerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook