> > Paleis op de Heuvel winnaar Willem Diehlprijs 2013

Paleis op de Heuvel winnaar Willem Diehlprijs 2013

11-09-2013 - Het Paleis op de Heuvel is door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Willem Diehlprijs 2013, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste restauratie- of renovatieproject in Arnhem.

De voormalige Centrale ULO Nr.8 aan de Hesselbergerweg is gerestaureerd tot het wooncomplex Paleis op de Heuvel. door Braaksma & Roos Architecten.

De prijs werd op 10 september door CASA uitgereikt aan Job Roos (Braaksma & Roos Architecten) en Sabine Meeks (Hendriksen Bouw en Ontwikkeling). Zij hebben met dit project een uitzonderlijke prestatie geleverd, aldus de jury. ‘De nieuwe functie en combinatie met nieuwbouw gaan buitengewoon goed samen met de kernkwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw’. Het project ‘toont de meesterhand van een ervaren restauratiearchitect, die de ontwikkelaar (Hendriksen Bouw en Ontwikkeling) heeft overtuigd en geënthousiasmeerd om hierin mee te gaan’.

Veel lof heeft de jury ook voor Hoogte Twee Architecten, die met de Coehoornkazerne ‘de aanzet tot een nieuwe ethiek van restaureren en renoveren’ geven, en voor Volkshuisvesting Arnhem vanwege ‘de verantwoordelijkheid en inzet die zij tonen ten aanzien van de stad en haar architectonisch erfgoed’.

Met een derde van de stemmen is de restauratie en renovatie van de Koepelkerk op het Jansplein door Van de Looi en Jacobs Architecten overtuigend winnaar van de publieksprijs. Rond de duizend mensen hadden hiervoor hun stem uitgebracht.

De Willem Diehlprijs is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voor deze vierde editie konden restauratie- of renovatieprojecten genomineerd worden die tussen januari 2011 en juni 2013 zijn opgeleverd. De overige genomineerden waren School III (Nexit Architecten in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem), het T-Huis (K3 Architectuur in opdracht van Vivare) en de Doorstroomvoorziening (Opzoom Architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem en Iris Zorg).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook