> > Uitbreiding Bouman kliniek in Rotterdam

Uitbreiding Bouman kliniek in Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-10-2013 - Bouman GGZ in Rotterdam wordt uitgebreid naar ontwerp van De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA).

De nieuwbouw van de Bouman kliniek vindt plaats op het bestaande terrein aan de Prins Constantijnweg in Rotterdam. De bestaande kliniek wordt uitgebreid met circa 6.300 m² en wordt twee verdiepingen hoog. De nieuwbouw biedt plaats aan totaal 116 bedden, waarvan 22 voor intensieve zorg. Naast hun eigen ruime zit- en slaapkamer kunnen patiënten ook terecht in de grote actieve lounges, stiltelounge, atelier, fitnessruimte en comfortrooms. Verder zijn er verschillende buitenruimtes.

Roelof Gortemaker van dJGA zegt in een toelichting op het ontwerp: “Het cluster intensieve zorg is bewust niet opgezet als een klassieke psychiatrische afdeling met eigen huiskamers en kleine slaapkamers. We hebben er juist voor gekozen om een groter verblijfsgebied te creëren, waarbinnen de patiënt zich vrij kan bewegen en zoveel mogelijk zijn eigen plek kan vinden. De verschillende loungeruimten met een huiselijke sfeer ondersteunen dit.”

Om ook in de toekomst te blijven voldoen aan de hoge kwaliteit van zorg, gaan de verblijfsvoorzieningen van het bestaande gebouw naar de nieuwbouw. Dankzij hogere isolatiewaarden en een warmteterugwinsysteem voldoet de nieuwbouw aan de moderne eisen voor duurzame bouw en is het gebouw toekomstbestendig. Het bestaande gebouw wordt vooral nog voor behandel- en kantoorfuncties en poliklinische behandeling gebruikt.

De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) is verantwoordelijk voor het bouwkundig-, constructief- en interieurontwerp van de Bouman kliniek. Vandaag is de laatste paal geslagen. De nieuwbouw wordt naar verwachting in 2015 opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook