> > One World Trade Center officieel hoogste gebouw VS

One World Trade Center officieel hoogste gebouw VS

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

12-11-2013 - Het Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) heeft verklaard dat One World Trade Center het hoogste gebouw in de Verenigde Staten (VS) is.

Het CTBUH meet de hoogte van gebouwen op drie manieren: de hoogte tot de 'architectonische top', de hoogte tot de bovenste vloer en de hoogte tot het hoogste constructie-element, vlag, mast en dergelijke.

Een commissie van het CTBUH heeft overeenstemming bereikt over de hoogtebepaling van One World Trade Center. De 'architectonische top' is 1.776 feet (541,3 meters). De discussie over de hoogte van de toren ontstond, omdat de bekleding van de mast op de top van het gebouw niet gerealiseerd is en de mast niet megerekend zou mogen worden in de hoogte. De ontwikkelaar besloot deze niet te realiseren, omdat onderhoud en reparaties te kostbaar zouden zijn. De mast zou

De hoogste vloer van One World Trade Center bevindt zich overigens op 1.368 feet en het hoogste constructie-element, het toplicht op 1.792 feet.

One World Trade Center is ontworpen door David Childs van Skidmore, Owings & Merrill en wordt volgend jaar geopend. De afgelopen 40 jaar was Willis Tower in de VS het hoogste gebouw in de VS.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook