> > Nederlanders adviseren bij waterveiligheid Gdansk

Nederlanders adviseren bij waterveiligheid Gdansk

25-02-2014 - Nederlandse specialisten op het gebied van waterveiligheid en ruimtelijke ordening van KuiperComgagnons en Arcadis gaan samen met gemeente Gdansk een strategie bepalen om de stad waterveilig te maken.

Het stedenbouwkundige bureau KuiperCompagnons en advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaan samen de Nederlandse Ruimte voor de Rivier-aanpak demonstreren in de regio Gdansk. Hierbij werken zij een jaar lang samen met diverse Poolse partijen. Voormalig programmadirecteur van Ruimte voor de Rivier, Ingwer de Boer, maakt deel uit van het Nederlandse samenwerkingsverband.

Verscheidene Poolse steden hebben in recente jaren te kampen gehad met wateroverlast. Hevige regenval en beperkte afvoermogelijkheden zijn hier vaak de oorzaak van. In Nederland werd naar aanleiding van vergelijkbare problematiek in de jaren negentig het Ruimte voor de Rivier-programma opgestart. Dit programma wordt in 2015 voltooid en heeft als doel om waterveiligheid te vergroten en tegelijkertijd een impuls te leveren aan lokale ruimtelijke ontwikkelingen en economie.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook