> > Tuibruggen in Qatar van Octatube

Tuibruggen in Qatar van Octatube

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-05-2014 - Octatube heeft vorig jaar de opdracht verworven voor de Lusail voetgangersbruggen in Qatar. Het ontwerp is van Safdie Rabines Architects. Binnenkort worden de eerste delen van de bruggen gemonteerd.

beelden: © Lusail Real Estate Development Company

De twee tuibruggen worden gekenmerkt door structurele glazen vloeren, luifels met aluminium lamellen, glazen luifels en balustrades. Samen met de hellingbanen zijn beide bruggen ongeveer 200 meter lang en overspannen ze 90 meter van de ene kade naar de andere. De bruggen worden volledig verlicht, waardoor ook tijdens de koelere avonduren het gebruikt wordt gestimuleerd.

De bruggen, bestaande uit pylonen, kabels en betonnen decks wordt gebouwd door FCC Construcción en Petroserv Ltd. Vanwege het zeeklimaat worden alle constructieve elementen uitgevoerd in duplex. Octatube verwerkt ruim 200 ton van dit hoogwaardige roestvaste staal in het project. Het wordt toegepast in de uitkragende glazen vloerconstructies, luifelconstructies, balusters en veel andere onderdelen.

Het project bevat 2000 vierkante meter gelamineerd glas dat verdeeld kan worden over beloopbaar glas, luifelglas en de balustrades. Het glas heeft speciale zeefdruk patronen en ter plaatse van de balustrades wordt zowel het glas als het wandelpad aangeschenen met in de handrail geïntegreerde LED verlichting.

Sinds 2006 werkt de Lusail Real Estate Development Company aan het ontwikkelen van een 38 vierkante kilometer groot gebied, 15 kilometer ten noorden van Doha, de hoofdstad van Qatar. Het gaat om één van de grootste projecten in de Golfstaten.

Het thema van Lusail, Qatar's stad van de toekomst, heeft alles te maken met water. Het concept van de twee voetgangersbruggen is dat van een halsband gedrapeerd over de oevers van het haveneiland. Het ontwerp is gemaakt door Safdie Rabines Architects uit San Diego, bekend van hun spectaculaire brugontwerpen.

Na de realisatie van een mock-up zijn ook de eerste onderdelen van Octatube al op de bouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook