> > Cave Experience in grot Valkenburg geopend

Cave Experience in grot Valkenburg geopend

09-06-2014 - Op 7 juni 2014 is 'The Cave Experience', een spectaculaire toeristische attractie in de Gemeentegrot van Valkenburg, geopend. Maurer United Architects (MUA) ontwikkelde de plattegrond, het lichtplan en de animatie voor dit project.

De animatie van MUA wordt met behulp van 30 beamers op de wanden van de 2000 jaar oude mergelgroeve geprojecteerd. In de 30 minuten durende show wordt de bezoeker ondergedompeld in een rondom experience, waarbij verbanden gelegd worden tussen 30.000 jaar oude 'Cave Art' grotschilderingen en hedendaagse kunst. In een continu veranderende sfeer van kampvuur tot houseparty wordt middels beeld en geluid, licht en ruimte een verhaal verteld.

Sinds het begin van de jaren 90 onderzoekt en herdefinieert MUA de grenzen van het vakgebied architectuur, resulterend in cross-over projecten met de disciplines design en e-cultuur . Gedurende de afgelopen jaren heeft het bureau ervaring opgebouwd op het gebied van het herbestemmen van cultureel erfgoed. Dit alles komt samen in het project 'The Cave Experience', waarin MUA tevens verwijst naar het historische project 'Poème Electronique' (1958) van Edgard Varèse en Le Corbusier.

Rond het midden van de negentiende eeuw ontwikkelde Valkenburg zich tot toeristische bestemming, met de oprichting van de eerste VVV van Nederland in 1885 als gevolg. Recentelijk richt de gemeente zich op heroriëntering en het inzetten op nieuwe en hoogwaardige vormen van toerisme.

'The Cave Experience' is tot stand gekomen in samenwerking met 'BV Limburg' en 'Houben Souren Verhuur', waarbij MUA niet in opdracht maar als deelnemende onderneming participeert.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook