> > Gebouwen Parool en Trouw worden Student Hotel

Gebouwen Parool en Trouw worden Student Hotel

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-09-2014 - Heijmans Woningbouw gaat in opdracht van ontwikkelaar Boelens De Gruyter en The Student Hotel de Parooltoren en het Trouwgebouw in Amsterdam transformeren tot een Student Hotel.

In de kantoorgebouwen komt een studentenhotel met 573 kamers en circa 4.000 m² brutovloeroppervlak aan ondersteunende faciliteiten. Het contract heeft een aanneemsom van circa 28 miljoen euro.

De overeenkomst betreft een Design & Build contract waarbij de gevel van de Parooltoren behouden blijft, de binnenzijde wordt gesaneerd, gesloopt en opnieuw ingedeeld met hotelkamers inclusief inrichting. Het aangrenzende Trouwgebouw krijgt een nieuwe gevel, de bovenste verdieping wordt verwijderd en vervolgens opgebouwd met twee nieuwe verdiepingen. Tussen beide gebouwen wordt een verbinding gerealiseerd, zodat het als één multifunctioneel complex gaat functioneren.

Het nieuwe hotel wordt naar verwachting in de zomer van 2015 opgeleverd. Hiermee is het hotel open voor aanvang van het studiejaar. De ondersteunende faciliteiten worden in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook