> > Start bouw kantoorgebouw Neutelings Riedijk Brussel

Start bouw kantoorgebouw Neutelings Riedijk Brussel

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-07-2015 - Vlaams viceminister-president en minister van Bestuurszaken De Liesbeth Homans legde vandaag de eerste steen van het Herman Teirlinckgebouw.

Het Herman Teirlinckgebouw bevindt zich langs het kanaal op het terrein van Thurn en Taxis, een van de laatste grootschalige ontwikkelingslocaties in het hart van Brussel. Dit terrein, op wandelafstand van het Noord-station en met levendige stedelijkheid en historische charme van de Kanaalzone, zal de komende jaren uitgroeien tot een nieuwe hoogwaardige groene stadswijk met gemengde functies.

De meandervorm van het gebouw creëert een gevarieerd bouwvolume dat zich op een vanzelfsprekende wijze inpast tussen de stedelijke blokken langs de Havenlaan. Met het oog op een aantrekkelijke werkomgeving is bewust gekozen voor een duurzame laagbouw (passief gebouw) van slechts zes lagen met grote horizontale vloervelden op een menselijke maat. Een bescheiden hoogte accent tot 60 meter maakt van het project een herkenbaar element in de skyline van Brussel.

Het Herman Teirlinckgebouw wordt, net als het nabijgelegen Koninklijk Pakhuis, gekenmerkt door een overdekte binnenstraat. Deze loopt door de lengte van het gebouw en ligt op een as met die in het Koninklijk Pakhuis. Alle gemeenschappelijke functies voor de medewerkers, zoals het restaurant, ontvangstruimtes, auditoria, informatie- en expositieruimte hebben een adres aan deze binnenstraat. Op de hogere verdiepingen zijn de kantoorvloeren gesitueerd rondom vier grote groene glazen wintertuinen. Hierdoor ontstaat een helder en duurzaam gebouw met veel daglicht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook