> > Succesvol Wolkenkrabberweekend in Rotterdam

Succesvol Wolkenkrabberweekend in Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-09-2007 - Het Wolkenkrabberweekend, onderdeel van Rotterdam 2007 City of Architecture, trok in drie dagen 16.500 bezoekers. Bijna 20 wolkenkrabbers in Rotterdam waren gratis toegang toegankelijk.

Vbnb. Het uitzicht vanaf het KPN Telecom gebouw op de Kop van Zuid, woongebouw De Hoge Heeren en het Technikon.

In en rondom deze gebouwen vond een gevarieerd programma plaats met entertainment, kunst en cultuur, sport en lezingen. Het Wolkenkrabberweekend heeft de ambitie een tweejaarlijks evenement te worden.

Bijna 20 Rotterdamse wolkenkrabbers stelden op vrijdag en zaterdag hun duren open; van het hoogste appartement in de Montevideo tot de eerste wolkenkrabber van Europa, het Witte Huis. Daarnaast was een compleet programma rondom sport, spanning en cultuur: NuTuur. De makers van dit programma lieten de bezoekers beleven, proeven, kijken en luisteren naar hun visie op de veranderende natuur en de grote stad. Het publiek ontdekte met NuTuur dat hoogbouw en natuur heel goed samen gaan. Ze raakten bijvoorbeeld ontroerd door een uniek 1-persoons pianoconcert van Eva Meijer over vogels en hoogte of geboeid door de interactieve geluidsinstallatie van Toine Horvers. Schrijver en marathonloper Abdelkader Benali, die het trappenhuis van de het gebouw de Hoge Heren (102 meter) beklom, wist het publiek met zijn enthousiasme letterlijk en figuurlijk in hogere sferen te praten.

Voor vakinhoudelijk geïnteresseerden organiseerde de Nederlandse Stichting Hoogbouw een debat over het huidige hoogbouwbeleid in Nederland en presenteerde de Stichting Wolkenkrabbers Rotterdam de publicatie Rotterdam Wolkenkrabberstad, het zevende deel uit de serie "De Slanke Stad" met daarin veel aandacht voor de actuele hoogbouwplannen van de stad.

Organisator Kuno Bakker van Buro Fris kijkt tevreden terug op de eerste editie van het Wolkenkrabberweekend: "Heel veel bezoekers die met enthousiaste feedback terug kwamen om hun ervaringen te delen, wachtrijen maar tevreden gezichten achteraf, een bijzonder en verrassend programma dat alle lagen van de bevolking aan zich wist te binden, maar ook gewoon veel uitzichtfoto's gemaakt door bezoekers."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook