> > Architectuur Film Festival in Rotterdam

Architectuur Film Festival in Rotterdam

19-09-2007 - Het programma van de vierde editie van het Architectuur Film Festival Rotterdam is bekendgemaakt. Van 11 tot en met 14 oktober worden meer dan 50 architectuur- en stadsfilms vertoond.

Samen scheppen de films een uitgebreid beeld van de invloeden die architectuur heeft op maatschappelijke vraagstukken en hoe onze horizon daardoor beïnvloed wordt. Naast films, zijn er ook een aantal regisseurs en sprekers aanwezig uit binnen- en buitenland.

Zo is de Nederlandse première van Bata-Ville te zien. Deze film gaat over de busreis die een aantal voormalige werknemers van een gesloten Batafabriek in East-Tilbury en Maryport in Engeland maken. Ze gaan op weg naar waar het allemaal begon: Zlin. De reis begint jolig als een gratis vakantie, maar gaandeweg wordt meer duidelijk over outsourcing, mondialisering en wat de betekenis is van de uitspraak van Thomas Bata 'we are not afraid of the future' voor de 21e eeuw.

Maar ook kun je kijken naar een blok van korte Rotterdamse films, zoals Saut Samt / geluid van stilte. Deze 22 minuten durende dubbelprojectie is een compositie van Rotterdams stadsgeluid en beelden. De Syrische filmer/kunstenaar Rosh Abdelfatah, ziet en hoort de Rotterdamse omgeving. Doordat die omgeving niet vertrouwd is, wordt het horen een overbewuste ervaring. Je kijkt en luistert zo naar een ander Rotterdam.

Naast heel veel films zijn er ook debatten te volgen, waarvoor verschillende gasten zijn uitgenodigd. Tijdens de debatten worden misschien niet alle vragen beantwoord, maar zal de blik op de horizon zeker worden verruimd. Film is immers als geen ander medium in staat om de hedendaagse internationale bewegingen in nieuwe samenhangen te tonen en tot denken of handelen aan te zetten. Het volledige programma is te vinden op onderstaande website.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook