> > Tjeerd Boersma vertrokken bij Stichting BONAS

Tjeerd Boersma vertrokken bij Stichting BONAS

09-07-2007 - Tjeerd Boersma heeft afscheid genomen bij de Stichting BONAS. De Stichting Bibliografieën en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen, BONAS, houdt zich bezig met het inventariseren van het werk van Nederlandse architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en tuin- en landschapsarchitecten uit de negentiende en twintigste eeuw.

Tjeerd Boersma heeft BONAS niet alleen bedacht, hij heeft er twaalf jaar leiding aan gegeven en het gemaakt tot een onmisbaar instrument voor onderzoek naar onze gebouwde omgeving. Daartoe is inmiddels een almaar uitdijende database online beschikbaar en is een fraaie reeks boeken over interessante en gewaardeerde, maar vaak onbekende architecten verschenen.

Boersma's afscheid, afgelopen vrijdag 6 juli 2007 in het Auditorium van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam, werd opgeluisterd met onder andere een toespraak door Jo Coenen.

Bij die gelegenheid werd Tjeerd een bundel opstellen aangeboden, Tjeerd Boersma Laverend op koers. Deze zijn geschreven door een keur aan mensen die op een of ander moment met hem hebben samengewerkt, als stagiair of vrijwilliger bij BONAS, als collega bij de Stichting Wonen of het NAi, of als auteur van een BONAS-publicatie.

Met het vertrek van Tjeerd Boersma is het werk voor BONAS geenszins ten einde. Onderzoek en publicaties, online en in druk, vergen continuïteit. Deze wordt door het NAi en de Stichting BONAS gewaarborgd.

Jan Vredenberg, architectuurhistoricus, als coördinator vanuit het NAi, Radboud van Beekum, ontwerper en publicist, als redacteur van de BONAS-boekenreeks, en Mariet Willinge, architectuur-historicus en voormalig hoofd van de afdeling Collectie van het NAi, als supervisor vanuit het NAi, zetten samen met een aantal vrijwilligers en stagiairs het werk voor BONAS voort, en zij zullen nog vele bouwstenen voor onze kennis van de architectuurgeschiedenis aandragen. De Stichting BONAS is gevestigd in het gebouw van het Nederlands Architectuurinstituut, waarmee nauw wordt samengewerkt.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook