> > Reizende expositie Piet Blom

Reizende expositie Piet Blom

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-04-2007 - Dit najaar en voorjaar 2008 is in een zestal plaatsen in Nederland een compacte tentoonstelling te zien over het werk en leven van architect Piet Blom.

De expositie-poster.

Er worden foto's, originele tekeningen en maquettes getoond van zijn architectonische ontwerpen en van werk uit zijn studieperiode aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Middels de tentoonstelling willen de organisatoren een bredere belangstelling genereren voor de ontwerpen van Piet Blom, en voor zijn denkbeelden achter zijn wijze van bouwen.

De tentoonstelling bestaat uit zes hoofdstukken. Hierin komen achtereenvolgens zijn studie en biografie, de woongebouwen als de Kasbah en de kubuswoningen, utiliteitsbouw (Gasbedrijf Heemskerk, Boerderij Mensa Enschede, 't Speelhuis Helmond, Minerva Groningen), vrijstaande woningbouw (onder andere woonhuis De Waal in Amersfoort) en de visie van Piet Blom op architectuur en samenleving aan bod. Ten slotte wordt steeds een lokaal project uitgebreid toegelicht.

De expositie doet de volgende locaties aan: 't Oude Gemeentehuis te Monnickendam (september 2007), 't Speelhuis te Helmond (oktober 2007), Academie Minerva in Groningen (november 2007), mensa TU Twente bij Enschede (december 2007), Amersfoort (januari 2008), NAi te Rotterdam (februari 2008) en de KijkKubus in dezelfde stad (vanaf maart 2008).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook