> > Mecanoo architecten in finale voor theater in Taiwan

Mecanoo architecten in finale voor theater in Taiwan

15-12-2007 - De Council for Cultural Affairs in Taiwan heeft bekend gemaakt dat het ontwerp van Mecanoo architecten is geselecteerd voor de finale van de competitie voor het National Performing Arts Center in Kaohsiung.

Met zijn 100.000 m² wordt het National Performing Arts Center het grootste theater van Taiwan. Het theater komt te liggen in het Wei-Wu-Ying Metropolitan Park en heeft drie theaterzalen en een concertzaal met in totaal 5800 stoelen. Het budget voor het theater is 200 miljoen dollar.

Kaohsiung ligt in het zuidwesten van Taiwan en telt ruim 1,5 miljoen inwoners. Het is de belangrijkste havenstad van Taiwan en draagt in grote mate bij aan de economische groei van het land. Volgens Minister Kun-Liang Chiu van de Council for Cultural Affairs is het doel van deze competitie een theater van wereldallure in Kaoshiung te bouwen, dat gerenommeerde gezelschappen uit de hele wereld aantrekt. Het theater moet een internationaal architectonisch landmark worden, dat een verrijking vormt van het artistieke en culturele leven van Kaohsiung en de omliggende regio.

Naast Mecanoo zijn Kiyoshi sy Takeyama Amorphe en Takenaka Corporation, beide uit Japan, Artech Architects uit Taiwan, Zaha Hadid uit de U.K en Weber Hofer uit Zwitserland geselecteerd. De jury die de projecten beoordeeld heeft tien leden, waaronder de Japanse architect Toyo Ito. 23 maart 2007 wordt de uitslag bekend gemaakt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook