> > Architecten geselecteerd voor Stadskantoor Deventer

Architecten geselecteerd voor Stadskantoor Deventer

21-04-2006 - Vijf architectenbureau's zijn uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de nieuwe, gezamenlijke, huisvesting voor de Openbare Bibliotheek en het Stadskantoor.

Deze vijf architecten: Neutelings Riedijk Architecten, Kraaijvanger.Urbis, De Architekten Cie., Architectuurstudio Herman Hertzberger, Amsterdam en Ibos & Vitart uit Parijs krijgen de opdracht een schetsontwerp en visie te presenteren voor de nieuwbouw. 22 architectenbureaus hadden zich aangemeld voor de Europese aanbestedingsprocedure.

De vier Nederlandse architectenbureau's behoeven geen introductie. Het merendeel deed recentelijk mee aan de competities voor het Stadshuis in Nieuwegein of het Stadskantoor te Delft. Het Parijse Ibos & Vitart is in 1990 opgericht door Jean-Marc Ibos en Myrto Vitart. Zij hebben onder andere een brandweerstation in Nanterre, Frankrijk (1996) en de renovatie van het onder Mussolini gebouwde Palazzo della Civilità Italiana, Rome, Italië ontworpen.

Het gebouw komt aan het Grote Kerkhof op de oude schouwburglocatie. Er is gekozen voor nieuwbouw, omdat de huisvesting van de gemeente ambtenaren nu nog over meerdere locaties in Deventer is verspreid. Bovendien voldoen de bibliotheek en de werkplekken van de ambtenaren niet meer aan de huidige eisen.

Op 22 juni presenteren de architecten hun visie en schetsontwerp. De gemeenteraad zal in juli van dit jaar bekend maken welk architectenbureau wordt gekozen. Het is de bedoeling dat de bouw in september 2008 start, zodat het project in 2010 kan worden voltooid. De stichtingskosten zijn geraamd op 45 miljoen euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook