> > Campus Kerkrade door Hoogstad Architecten

Campus Kerkrade door Hoogstad Architecten

15-12-2005 - Onlangs is de door Hoogstad Architecten ontworpen Campus te Kerkrade geopend.

Op deze Campus zijn vijf organisaties ondergebracht, een VMBO school met sportzalen, een muziekschool, een centrum voor beeldende kunsten, de Stichting Popmuziek Kerkrade en een jongerencentrum. Het gebouw is ontworpen door Joost Ector van Hoogstad Architecten. Het brutovloeroppervlakte van het complex is ruim 14.400 m².

Campus Kerkrade is een cluster van gebouwen, die ontsloten worden vanuit een grote centrale ruimte die zich uitstrekt over de volle hoogte van het gebouw. Vanuit hier heeft men toegang tot de verschillende gebouwen. Deze ruimte staat in verbinding met de twee entrees, de centrale receptiebalie, de kantine en de voorspeelruimte. Hier bevinden zich ook de trappen en liften, de toegang tot het gastenrestaurant en het op de eerste verdieping gelegen Technoplein. Deze ruimten vormen "een stedelijk interieur" dat geschikt is voor talloze soorten gebruik zoals toneelvoorstellingen, exposities, concerten, diploma-uitreikingen, lezingen, recepties en feesten. Dit ruimtelijk hart doet dienst als ontmoetingsplek waar alle elementen van de campus, in ruimtelijk, functioneel en sociaal opzicht bij elkaar komen.

De buitenkant van het gebouw valt op door het felle kleurgebruik. Joost Ector zegt hiermee het kleur- en contrastrijke gebouw te willen afstemmen op de jonge gebruiker. De verschillende delen zijn aan de "sculpturale" vorm van het gebouw herkenbaar.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook