> > Recensie: Dudok. Een bouwmeester in beeld

Recensie: Dudok. Een bouwmeester in beeld

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-11-2005 - Recentelijk is het boek "Dudok. Een bouwmeester in beeld" verschenen. Het is geschreven door Sophie van Ginneken en Willemijn van Helbergen.

Omslag boek. Afbeelding Uitgeverij Atrium.

Na een inleiding wordt kort het leven en de loopbaan van Dudok beschreven. Daarna wordt een uitgebreide selectie van zijn werk behandeld. Er is hierbij gekozen voor een 3-delige opzet waarbij achtereenvolgens het werk van Dudok in Hilversum, buiten Hilversum en buiten Nederland wordt gesproken.

Over Dudok zijn al meerdere boeken verschenen. "Dudok. Een bouwmeester in beeld" is een goed leesbaar en beknopt boek. Het boek beperkt zich tot de nog bestaande gebouwen van Dudok. De recente kleurenfoto's van Michel Claus geven een goed beeld van de huidige staat van de gebouwen. Wat opvalt is dat er alleen recente foto's zijn opgenomen, nergens tekeningen en schetsen van de gebouwen. Gevolg is dat een gebouw als de in de tweede wereldoorlog verwoeste Bijenkorf te Rotterdam niet wordt behandeld. "Dudok. Een bouwmeester in beeld" is een handige gids en introductie van het werk van Dudok.

Informatie: Gebonden met stofomslag 30 x 24 cm, 128 blz. geheel in kleur, ISBN 90 5947 120, prijs € 14,99, Uitgeverij Atrium.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook