> > Lezingen Onix in Amsterdam en Rotterdam

Lezingen Onix in Amsterdam en Rotterdam

04-11-2005 - Op 8 november geven Alex van de Beld en Haiko Meijer van Onix een lezing in de Brakke Grond in Amsterdam. Op 17 november geeft Alex van de Beld een lezing in het Nederlands Architectuur Instituut te Rotterdam.

In de door ARCAM georganiseerde reeks architectuurlezingen in de Brakke Grond treden beide oprichters van Onix op. Het Groningse bureau bestaat sinds 1994. Onix realiseerde onder meer de multifunctionele schuur in Drenthe (1999), een herstructureringsproject in Vinkhuizen, Groningen (2003), een ecologische boerderij te Haren (2004) en een gemaal in de Onnerpolder (2004).

Te Rotterdam gaat Alex van de Beld aan de hand van een opmerkelijk project in op de verhouding tussen het belang van media-aandacht en de waarde van de ervaring van de gebruiker voor de betekenis van een gebouw. In zes maanden tijd hebben vijftig personen uit diverse disciplines een etmaal doorgebracht in een appartement in een recent opgeleverd woongebouw van Onix en hun ervaringen genoteerd. Het gebouw staat in de wijk Stadshagen in Zwolle, een nieuwe stadsuitleg ten noordwesten van de stad.

Naar aanleiding van dit project is bij NAi Publishers het boek: "Onix, Wachten op betekenis - Voor een authentieke architectuurervaring" (ISBN 9056624652, prijs € 34,50) verschenen, waarin een aantal nieuwe posities voor de architectuur worden onderzocht.

Zie voor gedetailleerde informatie de websites hieronder.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook