> > Bouw parkeergarage Museumpark Rotterdam

Bouw parkeergarage Museumpark Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-09-2005 - Afgelopen week is begonnen met de bouw van de 1150 parkeerplaaten tellende Parkeergarage Museumpark. Onder het Schelpenveld en het Evenemententerrein van het Museumpark bouwt Strukton, onder directievoering van Gemeentewerken in opdracht van het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR) een parkeergarage met drie parkeerlagen, gecombineerd met een ondergrondse waterberging.

Exterieur impressies van de Parkeergarage Museumpark. Afbeeldingen door architectenbureau Paul de Ruiter.

De ondergrondse Parkeergarage Museumpark voorziet vanaf februari 2007 in 1150 nieuwe parkeerplaatsen, waarvan er circa 900 bestemd zijn voor bezoekers en medewerkers van het naastgelegen Erasmus MC. Dit universitaire ziekenhuiscomplex wordt in de komende jaren in fasen vernieuwd en uitgebreid. De overige 250 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor buurtbewoners en bezoekers van musea en andere instellingen en evenementen in de omgeving van het Museumpark. In opdracht van Gemeentewerken Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wordt onder de inrit van de parkeergarage een ondergrondse waterberging gesitueerd. Deze berging heeft een capaciteit van 10 miljoen liter water en beperkt bij hevige regenval de wateroverlast in het dichtbebouwde stadscentrum. Bij het ontwerp van de Parkeergarage Museumpark is vooral gelet op een optimale inpassing in het parkachtige landschap. Daarnaast moeten de gebruikers van de garage zich straks veilig en op hun gemak kunnen voelen. In het ontwerp van architect Paul de Ruiter zorgen vides, glazen trappenhuizen en slanke staalkolommen voor licht, lucht, ruimte en transparantie.

Met directe buren als het Erasmus MC en diverse musea ligt de bouwput van de parkeergarage in een zeer kwetsbare omgeving. Tijdens de bouw wordt alles in het werk gesteld om overlast en bouwschade te voorkomen. Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam houdt de vinger aan de pols en treft waar nodig maatregelen. Na afloop van de bouwwerkzaamheden krijgt het Museumpark een grondige opknapbeurt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook