> > Film over Louis I. Kahn: My Architect, A Son's Journey

Film over Louis I. Kahn: My Architect, A Son's Journey

07-02-2005 - Regisseur van de film over architect Louis Kahn: My Architect, A Son's Journey: Nathaniel Kahn spreekt in het NAi en het Joods Historisch Museum.

Nathaniel Kahn, wist niet veel meer van zijn vader dan het grote publiek. In "My Architect" gaat hij op zoek naar het leven van zijn mysterieuze vader. Hij ontrafelt diens privéleven, maar ook zijn carrière als architect en spreekt met iedereen die hem ook maar iets over zijn vader kan vertellen, van taxichauffeurs tot collega-architecten. Naarmate zijn zoektocht vordert, kan hij zich meer en meer verzoenen met de vader die hij nauwelijks gekend heeft.

Alexander Tzonis spreekt in het Joods Historisch Museum over de architectuur van Louis Kahn. Alexander Tzonis is hoogleraar Architectuurtheorie en Ontwerpmethoden aan de Technische Universiteit Delft en is tevens directeur van DKS (Design Knowledge Systems), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van Architectural Cognition.

Op 17 februari 2005, 17.30 uur is de lezing van Nathaniel Kahn en Aaron Betsky en de voorpremière in het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) te Rotterdam. Op 20 februari 2005, 12.00 uur is de lezing van Nathaniel Kahn en Alexander Tzonis in het Joods Historisch Museum. De film (duur 116 minuten) My Architect, A Son's Journey is vanaf 24 februari te zien in Filmmuseum (Amsterdam), Lantaren-Venster (Rotterdam) en Filmhuis Den Haag.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook