> > Opening Lloyd Hotel Amsterdam

Opening Lloyd Hotel Amsterdam

30-08-2004 - Het Lloyd Hotel, een rijksmonument daterend uit 1921, is verbouwd tot een hotel dat een actueel beeld schetst van Nederlandse architectuur en vormgeving.

Alle 120 kamers - in luxe variërend van één tot vijf sterren- zijn verschillend van oppervlak en inrichting. Het hotel heeft twee restaurants - Snel en Sloom- een opnamestudio, een nomadische bibliotheek en een keuken waarin je als hotelgast voor je eigen gasten kunt koken. In de publieke ruimtes van het hotel zal de Culturele Ambassade verschillende diensten aanbieden.

De jury heeft het thema revitalisering toekomstgericht benaderd, met respect voor het bestaande. Met deze laureaten heeft de jury gekozen voor architecten met bewezen kwaliteit, vakmanschap en gerealiseerd werk waar precisie voor de opgave uit af te lezen is. De jury vindt het belangrijk dat de laureaten zich ook bezighouden met het architectonische erfgoed uit de naoorlogse periode, waarin een belangrijke actuele opgave ligt.

Om de oorspronkelijke hotelfunctie van het gebouw weer te kunnen uitoefenen was een grondige verbouwing van het interieur noodzakelijk. Het architectenbureau MVRDV kreeg de opdracht een ontwerp te realiseren dat de mogelijkheid biedt om te ontsnappen aan de zware geschiedenis van het gebouw. In het gebouw, waar 1 en 5 sterren-kamers op dezelfde centrale hal uitkomen, wordt voortdurend gespeeld met het spanningsveld tussen publiek en privé. Voor het interieur werd samengewerkt met onder meer Bureau Lakenvelder, Atelier van Lieshout, Christoph Seyferth, Ineke Hans, Richard Hutten en Hella Jongerius.

Het Lloydhotel en de Culturele Ambassade zullen op 11 november officieel worden geopend en zijn sinds 29 augustus in gebruik genomen. Het gebouw staat aan de Oostelijk Handelskade.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook