> > MIPIM aanbevelingsprijs voor Oosterdokseiland

MIPIM aanbevelingsprijs voor Oosterdokseiland

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

12-03-2004 - Erick van Egeraat associated architects (EEA) en projectontwikkelaar MAB en Bouwfonds Property Finance hebben in de categorie "urban masterplanning" de aanbevelingsprijs van de "MIPIM Architectural Review Future Project" gekregen voor het project Oosterdokseiland te Amsterdam.

Vlnr. Het uitzicht vanaf Nemo op het Oosterdokseiland, de westzijde gezien vanaf het Stationsplein en het straatbeeld met onder andere de door Jo Coenen ontworpen openbare bibliotheek (Afbeeldingen Erick van Egeraat associated architects).

Op het Oosterdokseiland worden een internationaal hotel- en congrescentrum, de nieuwe openbare bibliotheek, het nieuwe conservatorium, kantoorruimte, winkels en horecagelegenheden gerealiseerd. Het gebied zal de binnenstad verbinden met de nieuwe woon- en werkgebieden op de voormalige haventerreinen langs het IJ, zoals de Oostelijke Handelskade en het KNSM- en Javaeiland. In totaal zal voor het project 200.000 m² vloeroppervlakte worden gerealiseerd.

Voor de architectonische invulling van het masterplan van EEA werd gekozen voor een team van twaalf nationaal en internationaal gerenommeerde architecten. Bij het project zijn onder andere de volgende architecten(bureau's) betrokken: Jo Coenen, Jo Crepain, Meyer en Van Schooten, David Chipperfield en Frits van Dongen (Architekten CIE).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook