> > Bouwwerk: Uitbreiding Natuur Historisch Museum

Uitbreiding Natuur Historisch Museum

Locatie:

Westzeedijk 345, Museumpark, Rotterdam

Coördinaten:

51°54'39'' N, 4°28'21'' O

Architect(en):

Erick van Egeraat

Architectenbureau('s):

(EEA) Erick van Egeraat associated architects

Start ontwerp - Oplevering:

1992 - 1996

Opdrachtgever:

Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Constructeur:

ABT Delft

Hoofdaannemer:

Van Omme & De Groot

Bouwkosten:

0,953 miljoen euro

Literatuur:

De Volkskrant - 1-8-1995, Architectuur in Nederland, Jaarboek 1996-1997

Het museum dat in Villa Dijkzigt uit 1851 is gehuisvest, is gerenoveerd en uitgebreid met een rechthoekig glazen paviljoen.

Oud- en nieuwbouw zijn met elkaar verbonden door drie loopbruggen, twee op de begane grond en een op de verdieping. In het paviljoen staat een betonnen doos, waarin zich de tentoonstellingsruimtes bevinden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook