> > 6 en 7 juli Mecanoo weekend in Rotterdam

6 en 7 juli Mecanoo weekend in Rotterdam

03-07-2002 - Komend weekend is het Mecanoo weekend in Rotterdam met een lezing, een tentoonstelling en excursies.

Al twintig jaar drukt het bureau Mecanoo een eigenzinnig stempel op Rotterdam. Dat begon in 1980 toen zij de prijs wonnen voor de jongerenhuisvesting aan het Kruisplein. Een zeer diverse reeks van projecten volgde. Van sociale woningbouw tot restaurant (De Boompjes), van een eigen woonhuis tot een kapel of hoogbouw op (Montevideo).

Francine Houben van Mecanoo geeft over het onderwerp "Urban Living" op 6 juli een lezing in het Nederlands Architectuur Instituut, aanvang 11 uur.

Op de twaalfde verdieping van het Parkhotel aan de Westersingel is het hele weekend een maquettetentoonstelling van de Rotterdamse projecten van Mecanoo te bezichtigen van 11-17 uur. Te zien zijn o.a. de maquettes Montevideo, kapel Heilige Maria der Engelen, Nieuw Terbregge, Ringvaartplasbuurt Oost in Prinsenland en de Rochussenstraat, waarop ook de nieuwe uitbreiding van het Parkhotel al is te zien.

Er zullen in het weekend ook excursies plaatsvinden: Fietsexcursie "Urban Living" op zaterdag 6 juli (14-16 uur), busexcursie Mecanoo-architectuur op zondag (7 juli 11-13 uur) en busexcursie "Dutch Mountains" op zondag 7 juli (14-16 uur). De excursies starten bij het Nederlands Architectuur Instituut en kosten 5 euro.

Het architectuurweekend van Mecanoo vindt plaats in het kader van de Architectuurzomer 2002. Er komen verder nog weekends van Riek Bakker (10/11augustus), Adriaan Geuze/West 8, (17/18 augustus), Jan Hoogstad (31 augustus/1 september) en Wim Quist (15 september).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook