> > UN Studio wint prijsvraag Mercedes-Benz Museum

UN Studio wint prijsvraag Mercedes-Benz Museum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-02-2002 - UN Studio heeft de internationale prijsvraag voor het nieuwe Mercedes-Benz Museum gewonnen. Het museum zal naast de fabriek in Stuttgart-Untertürkheim worden gebouwd.

Afbeeldingen UN Studio, boven het zicht vanaf de "Autobahn" op het toekomstig museum en onder de entreezijde.

Het nieuwe museum gaat plaats bieden aan de Mercedes-Benz auto´s en transportwagens, en bevat een afdeling met de geschiedenis van het bedrijf. Het programma beslaat 20 duizend vierkante meter. Naast de tentoonstellingsruimtes biedt het nieuwe museum plaats aan een museumwinkel, restaurant, skylobby, kindermuseum en cinema. Inbegrepen in het ontwerp is een concept voor de stedelijke ontwikkeling van het gebied Stuttgart-Untertürkheim. De bouw zal zo´n 50 miljoen euro kosten. UN Studio meldt in een persbericht dat het ontwerp is gekozen vanwege het dynamische en intergrale ruimteconcept. In een ruimtelijk continuüm biedt het afwisselende oriëntaties en gaan binnen en buiten een dynamisch wisselspel aan.

Tien architectenbureau's deden mee aan de prijsvraag, waaronder het Japanse Sejima, Nishizawa + Associates en Angélil Graham Pfenninger Scholl (Zurich, Los Angeles).

Met zijn 450.000 bezoekers per jaar is het huidige Mercedes Benz museum het best bezochte museum in Stuttgart. Het huidige onderkomen van het al in 1923 opgerichte museum werd te klein om ook de recentere automodellen te herbergen. De 10 ontwerpen zullen worden tentoongesteld van 21 maart tot en met 21 april in het 'oude' Mercedes-Benz Museum.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook