> > Cepezed ontwerpt multifunctionele charity chair

Cepezed ontwerpt multifunctionele charity chair

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-04-2010 - Het Duitse architectuurtijdschrift AIT en de Zwitserse meubelproducent Dieteker vroegen ruim 100 architecten de ONO-chair van Matthias Weber een nieuwe verschijning te geven. De stoelen worden geveild ten bate van de Zuid-Afrikaanse township Langa in Kaapstad. Cepezed heeft aan het Charity Chair project een bijdrage geleverd door aan de stoel een bijzondere extra functie gegeven.

Met het cepezed-ontwerp is Webers ONO-chair getransformeerd tot een object dat zowel thuis, onderweg als op de markt functioneel is. Naast het reguliere gebruik kan de stoel omgedraaid als een rugzak worden omgehangen, waardoor het mogelijk is tussen de stoelpoten spullen te vervoeren. Op de markt kan de gebruiker er weer op zitten terwijl hij zijn spullen verkoopt.

Cepezed heeft de originele stoel volledig intact gelaten, er zijn alleen bevestigingspunten voor de afneembare tas en draagbanden op gemonteerd. De draagbanden zijn gemaakt van gerecyclede autogordels, terwijl de waterdichte tas is vervaardigd van een gebruikt reclamedoek.

Een gebruiker in township Langa kan profiteren van de economische impulsen die een groot evenement als het komende wereldkampioenschap voetbal met zich meebrengt; bijvoorbeeld door vanaf zijn Charity Chair eten en drinken te verkopen. Cepezed zou dan ook graag zien dat de hoogste bieder de stoel zelf ook aan Langa doneert.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook