> > KCAP presenteert masterplan Perm

KCAP presenteert masterplan Perm

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

26-05-2010 - KCAP Architects & Planners presenteert het Perm Strategisch Masterplan op de Architectuur Biënnale van Moskou. Het project heeft een centrale rol in het thematische kader van dit jaar: "de modernisering van de stad". De Biënnale is vandaag officieel geopend.

Beelden © KCAP.

Perm, de hoofdstad van de kraj Perm, is een grote industriële stad aan de rivier de Kama, met ongeveer 1 miljoen inwoners. Het ligt op ongeveer 1.400 kilometer ten oosten van Moskou. Geografisch gezien is het de eerste Europese stad ten westen van de Oeral. Het Strategisch Masterplan Perm stelt een integrale visie voor de toekomstige ontwikkeling van deze stad voor. Het definieert essentiële ruimtelijke voorwaarden, mogelijkheden voor ontwikkeling, beperkingen en wenselijke eigenschappen voor de stad.

Het Masterplan beschrijft kansen en ontwikkelingsmogelijkheden over een lange periode van dertig, veertig of zelfs vijftig jaar. Het plan adopteert de Compacte Stad aanpak. Dit model zoekt een evenwicht tussen van duurzame landinrichting, het gebruik van hulpbronnen met sociale en economische duurzaamheid en een hoogwaardig stedelijk milieu.

"Een Strategische Masterplan is geen vast ontwerp dat geheel in gebouwde vorm wordt gerealiseerd. Integendeel, het is een transformatie concept dat de toekomstige ontwikkeling van de stad met de status quo als uitgangspunt schetst. In tegenstelling tot een bestemmingsplan is het Strategisch Masterplan geen juridisch document, of een reeks van vaste wetten. Het Strategisch Masterplan is meer een set van richtlijnen dan een wetgevend document ", zegt Markus Appenzeller, directeur van de internationale projecten van KCAP.

"Met zijn strategieën en instrumenten probeert het plan om oplossingen te bieden binnen de context van steden gepland in het kader van de socialistische paradigma. Het zal hen in staat stellen te concurreren binnen de hedendaagse zoektocht naar kwaliteit van leven te bieden voor de huidige en de toekomstige bewoners ", zegt Kees Christiaanse, oprichter en partner van KCAP.

Sinds 2008 is het Strategisch Masterplan Perm ontwikkeld door een internationaal en multidisciplinair team onder leiding van KCAP. Het team bestaat naast KCAP uit Hosper, Haarlem (landschapsarchitectuur en stedenbouwkunde), Systematica, Milan (verkeerskundigen), Pöyry, Vantaa, Finland (erkeerskundigen), Tavernor Consultancy, London (erfgoed en stadsbeeld), Fakton, Rotterdam (stadseconomie) en Allies and Morrison, London (architecten en stedenbouwkundigen).

Tijdens de openingsceremonie van de Biënnale is het Strategisch Masterplan officieel worden gepresenteerd door Kees Christiaanse. Het project zal ook gepubliceerd in een speciale editie van PROJECT RUSLAND en is onderworpen aan verschillende discussies en evenementen.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook