> > Jan Schaeferbrug maakt ruimte voor Sail 2010

Jan Schaeferbrug maakt ruimte voor Sail 2010

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-08-2010 - Van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010 vindt op en rond het IJ in Amsterdam Sail 2010 plaats. Op 14 augustus worden voor Sail 2010 delen van de Jan Schaeferbrug gedemonteerd, zodat de Sail vloot de brug kan passeren.

Infographic door VenhoevenCS.

Het hart van Sail wordt gevormd door de indrukwekkende vloot van Tall Ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica’s. Daarnaast vindt er een dagelijks wisselend programma plaats van allerlei culturele en sportieve activiteiten. Het thema van 2010 is: een nautische ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst.

In voorbereiding op de achtste Sail vindt op zaterdag 14 augustus aan staande voor de tweede keer de logistieke operatie plaats van het weghalen van de brugdelen van de Jan Schaeferbrug. De Jan Schaeferbrug is een ontwerp van VenhoevenCS en werd in 2001 gebouwd om het Javaeiland te ontsluiten. Tegelijk moest de haven bereikbaar blijven voor binnenvaartschepen en voor de vijfjaarlijkse Tall Ship manifestatie. Hierop kreeg de brug twee uitneembare delen die bij deze speciale gelegenheid weggenomen worden om ruimte en decor te bieden aan de indrukwekkende optocht van schepen. Rond 13.00 uur zaterdagmiddag zullen de brugdelen worden weggehaald. Dit spektakel is te bekijken vanaf de Piet Heinkade en de Javakade.

Vanaf 19 augustus varen de schepen door de zeesluis van IJmuiden naar Amsterdam. Hier zullen ze via de ‘geopende’ Jan Schaeferbrug de IJ-haven bereiken waar de schepen tijdens Sail 2010 aangemeerd liggen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook