> > Heijmans bouwt project op Leerpark Dordrecht

Heijmans bouwt project op Leerpark Dordrecht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

29-09-2010 - Wooncorporatie Woonbron geeft Heijmans Vastgoed en Woningbouw opdracht voor het realiseren van de door INBO ontworpen 123 appartementen, 174 parkeerplaatsen en 2.400 m² aan commerciële ruimten op het Leerpark in Dordrecht.

Het ontwerp van INBO.

22 september tekenden beide partijen daarvoor de koop- en aannemingsovereenkomst, met een waarde van circa € 22 miljoen. De overeenkomst kon mede tot stand komen dankzij de stimuleringssubsidie Woningbouw.

Van de 123 nieuwe appartementen zijn er 54 huurappartementen met twee kamers en een vloeroppervlak van circa 65 m². In een aantal van deze 54 woningen zal in samenwerking met de zorgopleiding van het Da Vinci College speciale zorgvoorzieningen worden aangeboden. De overige 69 zijn koopappartementen met drie kamers en een vloeroppervlak van circa 85 m². Alle appartementen worden in een carré bovenop de parkeergarage gebouwd. In het midden ontstaat hierdoor een ruime binnentuin.

In de plint van het gebouw worden onderwijsleerbedrijven gevestigd. Dit past geheel binnen de visie van het Leerpark, waarin de ontmoeting tussen het bedrijfsleven en het onderwijs centraal staat. Het bedrijfsleven, de gemeente Dordrecht en het Da Vinci college geven gezamenlijk invulling aan deze commerciële ruimte.

Heijmans start met de grondwerkzaamheden midden november, waarna de bouw begin december officieel van start gaat. De verwachte oplevering is najaar 2012.

Leerpark Dordrecht is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en Proper-Stok Groep. Leren, werken, wonen en ontspannen komen samen in deze nieuwe stadswijk in Dordrecht. De 4 scholen en het sportgebouw zijn inmiddels gerealiseerd door Heijmans. Begin 2011 wordt de brandweerkazerne en de klimhal geopend. Met de realisatie van de 123 appartementen wordt ook aan de woonfunctie een eerste invulling gegeven. Eerder dit jaar zijn ook al 36 startersappartementen in verkoop gegaan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook