> > Oplevering Blok 62 IJburg van Arons en Gelauff

Oplevering Blok 62 IJburg van Arons en Gelauff

04-11-2010 - Blok 62 op IJburg in Amsterdam is voltooid. Het ontwerp voor deze compacte laagbouw is van Arons en Gelauff architecten.

Blok 62 grenst aan de Eva Besnyöstraat, Martensstraat en Van Meerendonkstraat op IJburg. Blok 62 is één van de weinige blokken met alleen laagbouw. Er zijn 96 grondgebonden woningen en een parkeergarage met 144 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Met 27 verschillende woningtypes in drie woonblokken is Blok 62 zeer gevarieerd. Er zijn stadswoningen met grote balkons, ruime woningen aan het water met een eigen aanlegsteiger, gezinswoningen met tuin en de aan het water gelegen ruim 225 m² grote Pampuswoning, die op heldere dagen vanaf het dakterras zicht op Pampus biedt.

Twee woonblokken hebben bakstenen buitengevels. Voor het derde bouwblok is gekozen voor Flexglas gevelbeplating in zes roodtinten.

Projectinformatie: Blok 62 IJburg / opdrachtgever: Driedee BV (De Key – De Principaal) / ontwerp: Arons en Gelauff architecten / constructeur: Pieters Bouwtechniek / aannemer: Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen / ontwerp-oplevering: 2006-2010.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook