> > Cie. winnaar competitie A101 Moskou

Cie. winnaar competitie A101 Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-01-2011 - De combinatie van de Architekten Cie (Frits van Dongen, Patrick Koschuch en Jason Lee) en SVESMI (Alexander Sverdlov) is meervoudig winnaar van de internationale competitie A101 Moskou.

Van boven naar beneden: Torenblok (winnaar hoge dichtheid), Six of a kind (winnaar lage dichtheid) en Eurika (eervolle vermelding).

A101 is een project voor een nieuwe stad van 13 miljoen vierkante meter voor 150.000 mensen dichtbij Moskou. De basis voor het masterplan is het Block City concept. Dit concept introduceert een standaard afmeting van het bouwblok. Hierdoor is een simultane ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan en de bouwblokken mogelijk. Door de inwisselbaarheid van de blokken ontstaat er een grote flexibiliteit in typologie en fasering tijdens alle uitvoeringsfasen.

De afmetingen van het blok zijn 75 bij 125 meter. Deelnemers konden kiezen uit twee dichtheden: 14.000 of 28.000 m² met respectievelijk 80 of 160 parkeerplaatsen op het kavel.

Het team heeft meerder ontwerpen ingediend met als thema: “Hoe verhoudt de door de tijd bewezen Europese typologie van het gesloten bouwblok zich tot de hedendaagse Russische stad”.

Uit 210 inzendingen afkomstig uit 30 landen heeft een internationale jury, met onder andere Hans Stimmann en Dick van Gameren, prijzen in de categorieën hoge- en lage dichtheid toegekend.

De Architekten Cie./ SVESMI scoort in beide categorieën het hoogst en heeft ook nog een eervolle vermelding gewonnen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook