> > Van Haegen geeft startschot bouw nieuw Utrecht CS

Van Haegen geeft startschot bouw nieuw Utrecht CS

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-01-2011 - Met een druk op de knop heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) gisteren het startschot gegeven voor de verbouwing van het belangrijkste spoorwegknooppunt in Nederland: Station Utrecht Centraal.

De gehele stationshal gaat op de schop. Ook worden de perrons, (rol)trappen, winkels en bewegwijzering vernieuwd. Verder worden het busstation en tramperron aangepakt en komen er fietsenstallingen met duizenden plaatsen bij. De verbouwing moet in 2015 klaar zijn.

“We gaan de reiziger beter bedienen, met een overzichtelijk, ruim, prettig station waar je goed uit de voeten kunt en waar je vlot kunt overstappen op bus, tram, auto of fiets”, aldus minister Schultz van Haegen.

Het treinstation en het station voor de stads- en streekbussen zijn te klein en onoverzichtelijk voor de groeiende groep reizigers. Elke dag stappen op Utrecht Centraal zo’n 160.000 treinreizigers in en uit. Meer dan 70 buslijnen komen hier samen.

Utrecht Centraal is een van de zes zogeheten Nieuwe Sleutelprojecten. Het nieuwe Utrecht Centraal wordt een vervoersknooppunt van regionale en internationale betekenis. De totale kosten van de verbouwing van de OV-terminal bedragen 317 miljoen euro. Hiervan betaalt het ministerie van Infrastructuur en Milieu 275 miljoen euro. Voor de stedelijke ontwikkeling draagt IenM 54 miljoen euro bij.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook