> > Hoofdkantoor DHV in Amersfoort voltooid

Hoofdkantoor DHV in Amersfoort voltooid

11-02-2011 - De renovatie van het hoofdkantoor van DHV is voltooid. Tijdens de werkzaamheden was het kantoor, waar 1.300 medewerkers werkten, volledig in gebruik.

Het gebouw is een ontwerp van D. Zuiderhoek uit 1967-1970. Het is een van de eerste gerealiseerde kantoortuinen in Nederland.

De renovatie van kantoor brengt het energielabel van G naar A en levert advies- en ingenieursbureau DHV jaarlijks een energiebesparing van honderdduizend euro op. Om een groot kantoorgebouw uit 1970 op dat duurzame niveau te brengen, vereist innovatie oplossingen.

Dura Vermeer heeft de nieuwe gevel gerealiseerd. Daarnaast heeft Dura Vermeer Bouw Houten dakbedekking aangebracht en verschillende werkzaamheden aan het interieur.

Installateur Wolter & Dros heeft een nieuwe klimaatinstallatie ge├»nstalleerd die met Lage Temperatuur verwarming en Hoge Temperatuur koeling, effici├źnter met energie omgaat. De nieuwe installaties bied DHV een besparing op de energiekosten van meer dan 40 procent. De installatie kan eventueel later worden aangesloten op een Warmte- en Koude Opslagsyteem, wat nog meer energie bespaart. Bovendien wordt gebruik gemaakt van duurzame kunststofleidingen in plaats van traditionele stalen leidingen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook