> > Nieuwe tentoonstellingen NAi

Nieuwe tentoonstellingen NAi

15-03-2011 - Het Nederlands Architectuurinstituut heropent na de verbouwing als NAi, museum voor architectuur. Hieronder volgt een overzicht van de permanente en tijdelijke tentoonstellingen die vanaf 1 juli 2011 te bezichtigen zijn.

Het NAi komt met twee nieuwe permanente tentoonstellingen: Stad van Nederland - Voel wat de stad met je doet en DoeDek - zelf aan de slag met architectuur.

De tentoonstelling Stad van Nederland is opgebouwd uit maquettes uit de indrukwekkende collectie van het NAi. De vraag "Wat doet de stad met jou?" staat hier centraal.

In het hart van het museum, in het nieuwe entreegebied, ligt het DoeDek; een unieke ruimte die speciaal is ontworpen voor iedereen die zelf aan de slag wil. Filmpjes, spellen en bouwmaterialen dagen de bezoeker uit te ontwerpen en te bouwen. Het DoeDek is gemaakt voor álle mensen, die interesse hebben in de wereld om hen heen; volwassenen, kinderen en jongeren. Het DoeDek is een perfecte plek voor zowel groepen uit het onderwijs als families die het NAi zelfstandig bezoeken. Het DoeDek is gratis toegankelijk.

Ook de programmering van de tijdelijke tentoonstellingen in zomer/najaar 2011 is bekend.

Van 1 juli tot en met 20 november is de tentoonstelling "dwarsdesign | Chinese en Nederlandse ontwerpers met lef" te zien. Deze tentoonstelling zet vier Chinese ontwerpers, die met durf ontwerpen, tegenover vier Nederlandse ontwerpers die, net als hun Chinese collega’s, hun hoofd boven het maaiveld uit durven steken. Met: Ai Weiwei (architect/kunstenaar), Urbanus (architectenbureau), TO MEET YOU (grafisch ontwerpbureau), Ma Ke (modeontwerper), OMA (architectenbureau), Hella Jongerius (productontwerper), Alexander van Slobbe (modeontwerper) en Irma Boom (grafisch ontwerper).

"Testify! | The Consequences of Architecture" gaat over de vraag of architectuur kan bijdragen aan een duurzamere samenleving? Testify! toont projecten van verschillende architecten die een poging hebben gewaagd. De projecten komen uit de gehele wereld. In de tentoonstelling komen ook bewoners, gebruikers en omwonenden van gebouwen, zoals scholen en woonhuizen aan het woord. Zij laten weten of de bedoeling van de architect ook werkelijk is geslaagd. Dezer tentoonstelling loopt van 1 juli tot en met 13 november 2011.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook