> > KCAP wint competitie in Shenzhen (China)

KCAP wint competitie in Shenzhen (China)

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-05-2011 - KCAP Architects&Planners (KCAP) heeft de competitie voor de herontwikkeling van het Sungang en Qingshuihe gebied in de Zuid-Chinese stad Shenzhen gewonnen.

Enkele impressies, het raamwerk met toolbox en een vogelvlucht van het gebied (Beelden © KCAP Architects&Planners).

Een internationale jury van stedenbouwkundigen heeft aan het voorstel van KCAP de eerste prijs toegekend. KCAP werd gekozen uit een groep van 9 teams in de eerste en 5 teams in de tweede fase van de wedstrijd.

De vraag was een masterplan voor de herontwikkeling van beide gebieden, met respect voor de deels ongebruikte gebouwde omgeving, belangrijke weg-en spoorinfrastructuur, grote open ruimtes en de topografie van de locatie.

De gebieden Sungang en Qingshuihe maken deel uit van Luohu, een van de centra van Shenzhen. De magazijn- en opslagfaciliteiten in het gebied voldoen niet meer aan de hedendaagse behoeften. Behalve het verdwijnen van de logistieke functie van het gebied is inmiddels een rijk stadsleven aan de randen van het gebied ontwikkeld.

Het plan van KCAP bestaat uit een kader voor de ontwikkeling met een set van strategieën. Zij omschrijven de richting van de ontwikkeling en het oplossen van de belangrijkste problemen en vragen. De aanpak is gebaseerd op de aanvaarding van de huidige stedelijke conditie als uitgangspunt. In plaats van een aantal grote projecten, introduceert het plan van KCAP een reeks van maatregelen en projecten die worden geïntegreerd in het bestaande weefsel.

De herontwikkeling van het 540 hectare grote gebied zal starten in de komende maanden en duurt ongeveer 8 tot 10 jaar. In dit proces KCAP zal nauw worden betrokken bij verdere ontwikkeling van het plan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook