> > Mecanoo gedeeld winnaar competitie Shenzhen

Mecanoo gedeeld winnaar competitie Shenzhen

18-04-2011 - Mecanoo architecten is tot één van de twee winnaars uitgeroepen van de internationale competitie voor het nieuwe culturele centrum van Longgang, één van de grootste voorsteden van Shenzhen in China. De andere winnaar is het Chinese architectenbureau CCDI.

Het ontwerp omvat een kunstcentrum, een wetenschappelijk centrum, een jeugdcentrum en een grote boekwinkel van in totaal 83.500 m² inclusief een ondergrondse parkeergarage van 22.500 m² en de inrichting van een 7 hectare groot openbaar plein. Het culturele centrum geeft Longgang niet alleen een nieuw icoon, maar is ook een katalysator voor stedelijke vernieuwing van het gebied.

De jury prees het ontwerp van Mecanoo door de wijze waarop het een relatie aangaat met de omliggende openbare ruimte. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de ambitie om het enorme, rechthoekige Longcheng plein te transformeren in één van de meest dynamische en bruisende plekken van Longgang. Het culturele centrum vormt de schakel tussen het zakendistrict van Longgang, het Longcheng plein en één van de belangrijkste doorgaande wegen. Het complex brengt eenheid in het omringende stedelijke weefsel en krijgt een eigen, herkenbare identiteit voor inwoners en bezoekers van de stad Longgang.

Longgang District Government Planning and Land Resources Committee zal binnenkort beslissen welk bureau het plan mag realiseren. Dan zal er ook beeldmateriaal van de plannen openbaar worden gemaakt. De bouw start naar verwachting in 2012. De competitie is uitgeschreven door Shenzhen Vanke Real Estate Development.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook