> > Mecanoo ontwerpt openbare ruimte wijk Manchester

Mecanoo ontwerpt openbare ruimte wijk Manchester

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-04-2011 - Mecanoo architecten heeft de competitie gewonnen voor de inrichting van 1,8 hectare openbare ruimte van NOMA in Manchester. NOMA is een grootschalige vernieuwing van het 8 hectare grote stadsdeel dat grenst aan het hart van de stad. De multifunctionele wijk zal naast het nieuwe hoofdkantoor van de onderneming plaats bieden aan kantoren, winkels, woningen en recreatie.

Mecanoo is gekozen na een Europese aanbesteding, uitgeschreven door de ontwikkelaar van het gebied, The Co-operative Group, en de gemeente Manchester. De visie van Mecanoo is geïnspireerd op de industriële wortels van het gebied.

Martyn Hulme, directeur van The Co-operative Estates: “De keuze voor Mecanoo is een belangrijke mijlpaal voor NOMA. Het ontwerp van Mecanoo weerspiegelt onze visie voor het gebied. Een kwalitatief hoogwaardige, groene openbare ruimte zal van NOMA een aantrekkelijke zakelijke vestigingslocatie maken en een aangename omgeving creëren om in te wonen, te werken en te leven. Manchester krijgt met NOMA een eersteklas zakendistrict. We zijn ervan overtuigd dat de betrokkenheid van Mecanoo bij dit 800 miljoen pond kostende project eraan zal bijdragen dat dit deel van het stadshart van Manchester getransformeerd wordt in een gebied dat opnieuw bloeit en boeit.”

Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo: “Tijdens ons bezoek aan de NOMA locatie viel ons direct het potentieel en de betekenis van het gebied op. De rijke geschiedenis en de unieke band van The Co-operative Group met Manchester en deze wijk zijn zeer inspirerend.”

NOMA krijgt verschillende duurzame innovaties. De wijk gaat haar eigen energie opwekken door middel van een hernieuwbaar energiesysteem en transportvoorzieningen worden geïntegreerd in het bestaande openbaar vervoersnetwerk. De totale ontwikkeling van NOMA neemt 10 tot 15 jaar in beslag, de eerst fase wordt eind 2012 afgerond met de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor van The Co-operative Group.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook