> > KCAP Architects&Planners wint in Denemarken

KCAP Architects&Planners wint in Denemarken

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-05-2011 - KCAP Architects&Planners heeft de internationale prijsvraag voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van 'FredericiaC' in Denemarken gewonnen.

Beelden van het plan Fredericia: promenade langs de oude haven en het nieuwe theater, een vogelvlucht met het gehele plan, woningen aan de nieuwe gracht en een diagram van het concept (© KCAP).

Het stedenbouwkundig plan is een ontwikkelstrategie voor een locatie van 21 hectare aan de kust van Fredericia die de bestaande binnenstad met 25 procent zal uitbreiden. Het voorziet in een raamwerk van hoogwaardige publieke ruimte en een gemengd stedelijk programma van 260.000 m². Het project wordt een nieuwe bestemming in de regio, creëert nieuwe correlaties binnen de stad en voegt een unieke binnenstedelijke wijk toe in een aantrekkelijke maritiem milieu. Het plan heeft hoge ambities betreffende duurzaamheid en wordt CO2-neutraal.

De jury concludeerde dat: "Team KCAP een coherent en goed voorbereid concept presenteert. Dit concept komt voort uit historische overwegingen en de stedelijke structuur van Fredericia. Het plan heeft bijzondere kwaliteiten in de vorm van een kanaalstructuur en een uitgesproken stedenbouw."

Het plan schrijft een gevarieerde mix van functies, stedelijke typologieën en architectuur vooor. Binnen deze principes is de stedelijke ontwikkeling aanpasbaar aan eventuele toekomstige wijzigingen die het ontwikkelingsproces zouden kunnen beïnvloeden. Het plan beschrijft een flexibele fasering met korte termijn ingrepen en tijdelijke evenementen om de locatie te promoten. Een financiële strategie garandeert de haalbaarheid van het project in elk stadium.

KCAP Architects&Planners werkt voor dit project samen met adviesbureau Ramboll en Fakton financiële vastgoedregisseurs. In de eerste helft van 2012 zal KCAP met deze partijen het definitieve ontwikkelingsplan presenteren.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook