> > Start bouw Huis van de Heuvel in Breda

Start bouw Huis van de Heuvel in Breda

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-05-2011 - Afgelopen is tijdens een feestelijke bijeenkomst door wethouder Saskia Boelema het startsein gegeven voor de bouw van Huis van de Heuvel in Breda. Deze uitgebreide multifunctionele accommodatie is een ontwerp van Atelier PRO.

Beelden van het door Atelier PRO ontworpen Huis van de Heuvel, met boven de kerk aan het plein, de gevel van de multifunctionele accommodatie, de situering van het complex en de interieur van de kerk.

Het Huis van de Heuvel komt aan het Mgr. Nolensplein, in het hart van de naoorlogse stadsuitbreiding de Heuvel. De wijk heeft een dorps karakter, met een duidelijke orthogonale structuur die door de lichte hoekverdraaiingen van de huizenblokken een organische en spontane indruk maakt. De centrale Brink met weiden en hoge platanen is de groene long van de wijk.

Het traditionele kerkgebouw van Delftse School architect Granpré Moliere vormt het scharnier tussen de Brink en het centrale plein van de wijk, het Mgr. Nolensplein.

De kerk, een Rijksmonument, wordt onderdeel van Huis van de Heuvel. Het programma voor de multifunctionele accommodatie is 6.000 m² groot en omvat onder meer twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een gymzaal en een ontmoetingscentrum. Opdrachtgever voor het project is de gemeente Breda.

Huis van de Heuvel is ontworpen door Alex Letteboer en Joke Stolk. Het verweven van de uitbreiding in de stedelijke en landschappelijke context van deze unieke locatie, met behoud van de monumentale kwaliteiten van de kerk en haar bijgebouwen is een uitdaging. Atelier PRO ontwierp een gebouw dat een eigentijds commentaar levert op de historiserende architectuur en waarin materiaalgebruik en plastiek een krachtige rol spelen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook