> > Transformatie flats Antwerpen door Kempe Thill

Transformatie flats Antwerpen door Kempe Thill

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-06-2011 - Atelier Kempe Thill heeft onlangs de Europese aanbesteding voor de transformatie van twee flatgebouwen in de wijk Rozemaai te Antwerpen gewonnen. Aan de besloten wedstrijd namen 5 bureaus deel.

Impressies van het plan door Atelier Kempe Thill. Onderaan de bestaande situatie.

De flats met in totaal 100 appartementen liggen tussen het natuurgebied “de Oude Landen” aan de ene zijde en een snelweg en havens aan de andere zijde. In het plan van Atelier Kempe Thill wordt de relatie met het natuurgebied verbeterd. De nu nog open galerijen en buitenruimten krijgen glazen puien om het geluid van haven en verkeer te dempen. Bovendien ontstaat door het geluidscherm een klimaatbuffer die de energetische prestatie van de gebouwen verbetert.

Door het plaatsen van nieuwe liften en trappen worden de gebouwen aangepast voor mindervalide bewoners. Binnen de bestaande structuur wordt een grote diversiteit aan woningen aangeboden. Op de begane grond worden duplex woningen met privé tuinen gerealiseerd. Het project wordt in samenwerking met Osar architecten, Antwerpen en Land Landschapsarchitecten, Antwerpen gerealiseerd. Opdrachtgever is Woonhaven Antwerpen.

In de Vlaamse stad werkt het Rotterdamse Atelier Kempe Thill verder aan de transformatie van de voormalige 19e-eeuwse Antwerpse concertzaal de Harmonie. Zij wonnen deze opdracht na een internationale competitie.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook