> > Debatten over herbestemming in Utrecht

Debatten over herbestemming in Utrecht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-09-2011 - Cereol, Pastoe en het Jongeriuscomplex zijn monumentale Utrechtse complexen, die een nieuwe bestemming zullen krijgen. Vooral bij dit soort 'nieuwe' monumenten is herbestemming noodzakelijk om ze voor de toekomst te behouden. Op 10 september (de Open Monumentendag) worden over dit thema twee debatten georganiseerd in de Pastoefabriek op Rotsoord.

Inspelend op het thema van de Open Monumentendag ‘Nieuw Gebruik- Oud-gebouw’ worden, in de oude Zagerij van de Pastoefabriek aan Rotsoord 3, twee openbare debatten georganiseerd rondom herbestemming van industrieel erfgoed. Dit is een categorie waarmee particulieren, overheden en projectontwikkelaars inmiddels veel ervaring hebben opgedaan in Nederland. Een groot aantal vooraanstaande personen zal in de Pastoefabriek aanwezig zijn om een inhoudelijke bijdrage te leveren.

Onder de deskundigen zijn onder andere de Utrechtse wethouder van Monumenten Frits Lintmeijer en de wethouder van Ruimtelijke Ordening Harrie Bosch, industrieel erfgoeddeskundige Peter Nijhof en architectuurhistoricus Bettina van Santen.

Eigenaren en architecten vertellen over de herbestemming van Pastoe en draadnagelfabriek Neerlandia aan de Vaartse Rijn, over Cereol en het Jongerius-complex aan het Merwedekanaal. Ook projectontwikkelaars zijn vertegenwoordigd.

De debatten beginnen om 11.00 en 14.00 uur en duren ongeveer een uur. Bezoekers van de Open Monumentendag en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De toegang is vrij. Het volledige programma met deelnemers is te zien op onderstaande website.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook