> > Onderwijsmuseum naar gebouw Van Ravesteyn

Onderwijsmuseum naar gebouw Van Ravesteyn

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-01-2012 - Het Nationaal Onderwijsmuseum gaat verhuizen van Rotterdam naar Dordrecht. De nieuwe locatie wordt het door Sybold van Ravesteyn (1889-1983) ontworpen gebouw De Holland.

De gedwongen verhuizing per 1 juli 2012 uit het huidige pand aan de Nieuwe Markt te Rotterdam was voor het museum aanleiding om de vestigingsplaats te heroverwegen. Het museum heeft na een landelijke verkenning gekozen voor Dordrecht.

Het nieuwe onderkomen wordt het door Sybold van Ravesteyn ontworpen gebouw De Holland uit 1939. Dit gebouw is in de jaren tachtig grondig verbouwd. Zo is het interieur verwijderd en zijn aan de langsgevels uitbreidingen gerealiseerd. Sinds 2004 is het gebouw in handen van de gemeente Dordrecht. Voor de komst van het museum zal het vervallen gebouw in oude glorie hersteld moeten worden. Het is nog niet bekend welke architect deze restauratie gaat leiden.

De Gemeente Dordrecht en het Nationaal Onderwijsmuseum gaan op korte termijn het plan voor de komst van het museum naar Dordrecht verder uitwerken. Het college van Burgemeester & Wethouders legt daarop het voorstel aan de gemeenteraad voor. Onderdeel van de plannen is een tijdelijke huisvesting van het museum in een pand aan de Nieuwe Haven.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook