> > Herontwikkeling eerste verdieping Eiffeltoren

Herontwikkeling eerste verdieping Eiffeltoren

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-01-2012 - SETE, de exploitant van de Eiffeltoren, gaat de eerste verdieping van de Eiffeltoren herontwikkelen. Het ontwerp is van architectenbureau MOATTI & RIVIÈRE.

Beelden © MOATTI & RIVIÈRE AGENCY

SETE wil de eerste verdieping op herontwikkelen tot een hoogwaardige attractie. Deze verdieping op 57 meter boven de grond is op dit moment nauwelijks meer dan een tussenstop voor bezoekers op weg naar de tweede en derde verdieping. Het plan omvat winkels, informatiepunten over de Eiffeltoren, een restaurant en een grote glazen vloer die de pijlers overspant. Ook zullen drie nieuwe paviljoens worden gebouwd, die zijn ontworpen in dezelfde stijl en volledig gemaakt van glas zodat maximaal zicht gegarandeerd is.

Het project gaat 20 miljoen euro kosten. Het project wordt geleid door aannemer BATEG en architectenbureau MOATTI & RIVIÈRE. Onderdeel van het consortium is ook Grontmij’s Franse dochteronderneming Ginger.

De Eiffeltoren werd in 1889 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs. De toren is 317 meter hoog en heeft drie verdiepingen. De andere verdiepingen bevinden zich op 115 meter en 275 meter boven het maaiveld. Ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel, maakten het ontwerp. De toren ontvangt jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook