> > Tentoonstelling 103 interventies voor de stad Leiden

Tentoonstelling 103 interventies voor de stad Leiden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-01-2012 - Komende donderdag wordt in RAP Architectuurcentrum te Leiden de tentoonstelling "103 interventies voor de stad" geopend.

Interventies in Leiden (vbnb): Het Stationsplein (Hans Klanker architect), Verbeekstraat (Architectenbureau Popma & ter Steege), De Burcht (wijs architectuur) en Hooigracht (ontwerpburo Muller).

De tentoonstelling, gemaakt door jonge Leidse architecten, laat zien hoe de stad met plaatselijke ingrepen verbeterd kan worden. Aan de hand van beelden worden concrete oplossingen voor specifieke plekken getoond en onvermoede potenties blootgelegd. Zo komt een reeks van lokale en landelijke thema’s aan bod. lijkse omgeving.

Tijdens de opening wordt de prijswinnaar van de eLAN opdrachtgeversprijsvraag bekendgemaakt. Met deze prijsvraag heeft eLAN de rollen omgedraaid, de architect heeft de opdrachtgever uitgedaagd om deel te nemen aan een prijsvraag in plaats van andersom. De opdrachtgever die de meest uitzonderlijke opgave formuleert wint visies gemaakt door eLAN. Welke opgave het meest uitzonderlijk is, wordt bepaald door een onafhankelijke jury. De visies zullen te zien zijn aan het eind van de tentoonstelling.

eLAN is een regionaal kennisnetwerk en samenwerkingsverband van tien jonge architectenbureaus gevestigd in Leiden.

De tentoonstelling is tot 25 maart 2012 te zien in het architectuurcentrum RAP, Nieuwstraat 33 Leiden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook