> > Atelier PRO wint prijsvraag MFA Krimpen aan de Lek

Atelier PRO wint prijsvraag MFA Krimpen aan de Lek

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-01-2012 - Atelier PRO heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de nieuwe Multifunctionele Accommodatie te Krimpen aan de Lek van in totaal 3.200 m² brutovloeroppervlak.

Atelier PRO won de de prijsvraag van Teeuwisse & Willems, Bonnemayer Architecten, Leijh Kappelhoff Seckel Van den Dobbelsteen Architecten en Frencken Scholl.

De nieuwe MFA gelegen aan de Admiraal de Ruyterstraat en de Klaverstraat bestaat uit de Protestants christelijke basisschool De Wegwijzer, de openbare basisschool Prinses Irene, een buitenschoolse opvang (BSO) en een gymzaal. De uitdaging van deze prijsvraag was om een antwoord te bieden aan de vraag om van deze vier onderdelen een samenhangend geheel te ontwerpen waarbij de verschillende identiteiten toch herkenbaar zijn.

De voetprint van het ontwerp is grotendeels afgeleid vanuit de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Hieruit is besloten om alle gedeelde functies tussen de twee basisscholen te plaatsen. Dit heeft ertoe geleidt dat de gymzaal centraal tussen de twee scholen staat en hiermee een tweetal schoolpleinen ontstaan met ieder een eigen karakter. Intern staat de gymzaal in directe verbinding met de peuterspeelzaal en de BSO waardoor deze volledig multifunctioneel in gebruik zijn. Het voordeel van deze rug-aan-rug situatie zorgt ervoor dat beide basisscholen flexibel gebruik kunnen maken van zowel de gymzaal, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook