> > Bouw ondergrondse supermarkt in Arnhem

Bouw ondergrondse supermarkt in Arnhem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-02-2012 - Aan de Utrechtseweg in de Arnhemse wijk Lombok komt een nieuwe, ondergrondse supermarkt. Het ontwerp is D&M architecten adviseurs in samenwerking met landschapsadviseur Bureau Maris.

Een impressie en maquette van de entree van de supermarkt met parkeerplaats.

De Oosterbeekse Projectontwikkelaar ArthurArmstrong Vastgoed wil de ondergrondse supermarkt achter de monumentale villa 'De Twee Zuijlen' realiseren. De komst van de supermarkt betekent dat de Utrechtseweg ter hoogte van de locatie moet worden aangepast. Burgemeester & Wethouders van de Gemeente Arnhem hebben afgelopen week besloten mee te werken aan de komst van de supermarkt.

Bezoekers rijden straks vanaf de Utrechtseweg via een nieuwe toegangsweg naar de supermarkt. Daar parkeren zij hun auto op het dak van de ondergrondse winkel. Via een roltrap daalt de bezoeker vervolgens van het parkeerterrein af naar de ingang van de levensmiddelenzaak. Door het natuurlijke talud ligt het parkeerdek zo'n 2 meter lager dan de meeste omliggende percelen.

De monumentale villa 'De Twee Zuijlen' en een, voormalig, vooroorlogs pompstation worden gerenoveerd. De villa krijgt weer een voortuin en past zo weer in de omliggende bebouwing met villa's in het groen.

Harm Mensink van ArthurArmstrong Vastgoed verwacht dat de supermarkt eind 2013 wordt geopend.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook