> > Woningen op Wienerlocatie in Amsterdam

Woningen op Wienerlocatie in Amsterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-02-2012 - Op de binnenstedelijke Wienerlocatie op het Amsterdamse Oostenburgereiland worden 70 woningen gerealiseerd naar ontwerp van Arons & Gelauff architecten.

beelden: Arons & Gelauff architecten

Op verzoek van ontwikkelaar Terra Ontwikkeling, een samenwerkingsverband van Heijmans Vastgoed en NIBC is door Arons & Gelauff architecten in een open ontwerpproces met de omwonenden, potentiƫle nieuwe bewoners, Stadsdeel Centrum en Heijmans Woningbouw een plan gemaakt voor de woningen. De buitenruimte is ontworpen door HOSPER.

Het terrein van Wiener & Co ligt aan de Oostenburgergracht ter hoogte van de Ezelsbrug. In het verleden waren er scheepswerven gevestigd. Het plan van Arons & Gelauff is georganiseerd rondom een schakeling van "hellingen" en "hoven". Via deze semi openbare groene ruimte worden de woningen bereikt en is er toegang tot het water van de Oostenburgergracht.

Rond een groen binnenhof worden drie typen woningen gerealiseerd. Appartementen in vijf lagen aan de Oostenburgervoorstraat, lofts met uitzicht op de Ezelsbrug en aan de gracht de Waterwoningen. Deze Waterwoningen, eengezinswoningen, zijn haaks georiƫnteerd op het water. Ze hebben een grote glazen pui aan de gracht.

Onder het binnenhof wordt een parkeergarage gerealiseerd. Het hof zelf is autovrij.

Eind 2011 is het voorlopig ontwerp voor het terrein van Wiener & Co gepresenteerd aan publiek en politiek.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook